Iltarastit 2020

ILTARASTIKALENTERI 2020 ON JULKAISTU

Vuoden 2020 iltarastikalenteri löytyy tästä linkistä. Iltarastit pidetään entiseen tapaan torstaisin kello 17 – 19 (maastoon lähtöaika). Ratoina A, B ja C. Lisäksi usein lapsille oma rata D tai RR = Rastireitti. Joskus myös erikseen A ja A-lyhyt. Tarkemmat tiedot sivuiltamme edeltävinä päivinä.

MUISTA VOIMASSA OLEVAT KORONAOHJEET!    KÄSIHYGIENIA, TURVAVÄLIT

Karttamaksu 5 euroa. Alle 20-vuotiaat maksutta. EPSU-kausikortti on 70 euroa.

Iltarastien radat on myös mahdollista kiertää omatoimisesti. Rastiliput ovat maastossa viikon ajan seuraavaan keskiviikkoon asti. Maalista löytyy karttalaatikko karttoineen, josta ratakartan voi ottaa. Karttamaksu tilille  FI76 5188 0720 1320 03.

VUODEN 2020 KORONA-AJAN OMATOIMIRASTIT

Yleiset ohjeet korona-ajan omatoimirasteille

Koronaviruspandemian vuoksi iltarastit on muutettu omatoimirasteiksi toistaiseksi. Maastossa on ratojen kartat ohjeistetussa paikassa ja rastiliput tai kiintorastipaalut. Leimasimia ei käytetä joten ei ole myöskään ajanottoa.

Hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeiden mukaan vältetään ryhmissä olemista ja pidetään turvavälit. Noudatetaan käsihygieniaa, kun haetaan karttoja. Älä turhaan hypistele karttoja, älä myöskään palauta karttaa.

Otsikoiden liikennevalovärit kertovat rastien/karttojen statuksen maastossa, Vihreällä on vielä reilusti aikaa suunnistaa, keltaisella aika alkaa käydä vähiin ja punaisella rastit/kartat on haettu pois maastosta.

Vapaaehtoisen karttamaksun voi maksaa tilille:
Järviseudun Rasti ry  FI76 5188 0720 1320 03.

Raportoi suorituksesi!

Auta meitä tilastoimaan omatoimirastien suunnistussuorituksia. Näin saisimme arvokasta tietoa ja arviota siita miten me Järviseudun Rastilaiset olemme liikuttaneet ihmisiä erityisesti näinä haastavina korona-aikoina. Raportointi on täysin vapaaehtoista, mutta toivoisimme että täyttäisit lomakkeen vaikka täysin nimettömänä. Raportoi suorituksesi painamalla alla olevaa nappia.

Tilastojakin on alkanut kertymään mukavasti, kiitokset niistä ja erityisesti myös palautteistanne! Raportteja on 13.5. mennessä jätetty jo yli 200, joista suorituksia kertyy lähemmäs 250. Ja varmaan paljon näitä vielä puuttuukin…

Monissa kommenteissa on kovasti toivottu jatkoa omatoimirasteille niiden kiireettömyydeen ja vapauden vuoksi. Monet ovatkin samalta kartalta kiertäneet useampia ratoja kun aikaa ei ole rajattu vain yhteen iltaan. Omatoimirastien kautta myös uusia suunnistajia on uskaltautunut lähtemään mukaan suunnistuksen pariin. Omatoimirastien jatkosta tiedotellaan kesän mittaan.

Linkin taakse koottu tähän mennessä raportoineiden ja tietonsa julkiseksi hyväksyneiden suoritukset. Tilasto 13052020.

Palautteissa on kaipailtu myös ohjeita suunnistamista aloitteleville, mm. videota kompassin käytöstä. Seuran keskuudessa videon toteuttamista on jo kaavailtu. Tässä alkajaisiksi jakoon Youtubesta löytyvä Yhteishyvä-lehden toteuttama selkeä video kompassin käytöstä. Linkki videoon:  https://www.youtube.com/watch?v=P0rNCKWbnZ0

Lisäksi muutama linkki Suunnistusliiton ylläpitämään suunnistus.fi-palveluun, josta löytyy monenlaista perustietoa suunnistuksesta

Palvelun etusivu:     https://www.suunnistus.fi/
Karttamerkit:            https://www.suunnistus.fi/perustaidot/karttamerkit/
Rastinmääritteet:     https://www.suunnistus.fi/perustaidot/rastinmaaritteet/
Kompassin käytöstä: https://www.suunnistus.fi/perustaidot/kompassilla-suunnan-ottaminen/

Vatpakka

Vatpakka vaihe III

Ma 25.5. Vatpakan III vaihe valmis, radat A (4,8 km) B (4,0 km) ja C (2,7 km). Karttapostilaatikko siirretty mastolta Kalkkitehtaantien/VT68:n risteyksestä Lakaniemeen lähtevän metsäautotien varrella sijaitsevan lammen rannalle. Postilaatikon sijainti suunnilleen tämän karttalinkin osoittamassa paikassa ja se on merkattu punaisella nauhalla. Tervemenoa samoamaan Vatpakan lounais- ja eteläosia!

 

Su 24.5. Vatpakalla ei ole enää karttoja. Vaihe III lähestyy, rasteja siirretään parhaillaan. Vanhoilla rastipisteillä rastinauhaa johon merkattu myös vanha rastikoodi.

Vatpakka II

Vatpakan II vaihe valmis (ke 13.5), radat A (4,8 km) B (4,0 km) ja C (1,5 km). Kartat edelleen samassa paikassa postilaatikossa katoksessa (linkki alla).

Kuten alla mainittu, edelliset rastipisteet on merkattu maastoon rastilippunauhalla. Rastikoodia ei vielä tällä pysty tarkistamaan mutta Jatkossa pyritään sekin nauhaan merkitsemään.

Vatpakka II vaihe lähestyy. Vatpakan rastit on tänään la 9.5. siirretty uusiin paikkoihin, radat ja kartat ovat vielä tulollaan… Edelliset rastipisteet on merkattu rastilippunauhan pätkillä, joten 1. vaiheen kartoillakin voi vielä suunnistaa.

Vatpakka I

Lauantaista 25.4.2020 alkaen on ainakin seuraavat kaksi viikkoa Vimpelin Vatpakalla omatoimirastit. Ratoina A (4,4 / 4,1 km) B (4,2 / 3,3 km) ja C (1,7 km). Kartat ovat vihreässä postilaatikossa mäen päällä linkkimaston vieressä katoksessa. Kartoille löydät tästä linkistä.

Selmankallio

Su 31.5. Selmankallion rastien siirto aloitettu Paalijärven lavan läheisyydessä oleville kallioille. Rastipisteille jätetty nauhat rastikoodeineen.

Selmankalliolla (Paalijärveltä Teerinevalle johtavan tien varrella) on suunnistettavissa tästä päivästä (pe 8.5.) alkaen viikon 21 lauantaihin omatoimirastit, radat A, B ja C. Kartat löytyvät osoitteesta Teerinevantie 207, vanha tuttu punainen JS Rastin postilaatikko navetan päässä sähköpylväässä. Eeron polku on merkitty keltaisella kuitunauhalla maastoon, kartalla heikkona polkuna. Karttapostilaatikolle löydät tästä linkistä.

PYHÄVUORI

Tänään 31. kello 15 on Pyhävuorelta poistettu kaikki rastit ja kartat:

Kanaharju

Kanaharjun kiintorasteille on torstaina 30.4.2020 viety karttoja, joissa on kaksi rataa, jotka vastaavat tavallista B- ja A-rataa. Rata 2 on 2,7 km ja Rata 3 on 5,6 km, molemmat mittakaavassa 1:7 500. Rasteina siis kiintorastitolpat, joissa numerokoodit.

Lähtöpaikkana on etelänpuoleinen pysäköintialue linkin mukaisesti. https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/…

Kartat ovat kuvan mukaisessa valkoisessa sangossa.


Muista: Älä hypistele turhaan karttoja, älä laita karttaa lopussa takaisin, muista lopuksi käsien pesu.
Ota sangosta kartta ja NAUTI!

Pyhävuori

 Pyhävuori, osa II Kartat ja rastit on poistettu.

Puskalankallio

Puskalankallio, osa II

Pe 8.5. Puskalankalliolta rastit ja Teerimajalta karttapostilaatikko on siirretty Selmankalliolle.

Puskalankallio II:lle jatkoaika, rastit maastossa vielä vappuviikoloppuun saakka. Postilaatikosta löytyy ainakin A- ja B-radan karttoja vielä runsaasti.

Lauantaina 18.4. on Puskalankalliolle viety uudet kartat. Siellä pääsee siis suunnistamaan ihan uusilla radoilla. Lähtöpaikka ja postilaatikko ovat edelleen Teerimajalla. Lähde ihmeessä suunnistamaan helppokulkuiselle Puskalankalliolle!

  

Puskalankalliolla voi suunnistaa omatoimisesti viikoilla 15 ja 16. Teerimajan lähellä olevassa postilaatikossa on kartat. Tarjolla on A-, B-, ja C-radat.
Maastossa ei ole juurikaan lunta mutta se vielä märkää.
Karttalinkki lähtöpaikalle tästä linkistä.

  

Jukosenkallio, laavu

Jukosenkalliolta kartat postilaatikkoineen haettu pois ma 20.4.2020.

Jukosenkalliolla on kiintorastit, joiden kartat löytyvät vielä pääsiäisen ajan Jukosenkallion laavun lähellä olevasta postilaatikosta. Tarjolla on A-, B- ja C-radat.
Maastoon voi mennä omalla aikataululla.
Karttalinkki lähtöpaikalle tästä linkistä.

        

VUODEN 2020 ILTARASTIT

Seuraavat iltarastit pidetään ensi sunnuntaina 19.1. Jukosenkalliolla Alajärven Kaartusella. Maastoon voi lähteä aikavälillä klo 11.30 – 13.30. Tarjolla kalliomaastoa. Valittavana on A. B tai C-rata. Radat tulostetaan mittakaavaan 1:7500. A-rata on 4,8 km, B-rata 3,0 km ja C 1,4 km. Opastus Kaartusentieltä hiekkakuopppien läheltä. Lähde ihmeessä mukaan. Tästä linkki lähtöpaikalle.      Tulokset ja Väliajat

***************************************************************************************

Vuoden 2020 ensimmäiset iltarastit pidettiin 11.1. Sepänvuorella Hoiskossa. Ratamestarina toimi Timo Halla-aho. Tulokset: tulokset ja väliajat